Regels

Voor de pot of voor nop?

Je kunt op 2 manieren meespelen: voor de pot of voor nop. Ben je niet zeker van je zaak, maar vind je het wel leuk om mee te doen? Schrijf je dan gewoon in, zolang je niet betaalt speel je mee voor nop en kun je geen prijzen winnen.

Ga je voor het echte werk en durf je de competitie aan te gaan met andere spelers zoals familieleden, vrienden, kennissen enz.?

Dan moet je er voor zorgen dat het inschrijfgeld betaald is voor de start van het toernooi! Dat is op z’n laatst 1 dag voor de start van de eerste wedstrijd, dus voor 11-06-2021. Is het geld niet ontvangen, dan speel je gewoon mee voor nop. Het inschrijfgeld is € 7,50 en kan worden afgegeven aan de bar bij een medewerk(st)er van Het Oude Station. Vraag nadat je hebt betaald voor de zekerheid de medewerk(st)er van het Oude Station of hij/zij je naam op de lijst heeft gezet zodat je inschrijving daarna kan worden overgezet naar “voor de pot”.
Let dus op: pas wanneer het geld is betaald en je naam op de lijst is bijgeschreven, word je overgezet naar de pool voor de pot! Tot die tijd sta je dus in het andere lijstje; ook al heb je aangegeven voor de pot mee te willen spelen.

Bij de inschrijving moet je een inlognaam waaronder je mee wil spelen en een geldig e-mailadres opgeven. Via dit adres worden, indien nodig, herinneringen en mededelingen verstuurd. Ook zullen we je via dit E-mail adres op de hoogte stellen van een eventuele prijs, zorg er dus voor dat het een geldig adres is.

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent kun je een verzoek voor een nieuw wachtwoord indienen via menu optie “Login/uit en account” en dan te klikken op “Wachtwoord vergeten?”.

Je persoonlijke gegevens worden alleen voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden. Je kunt zo vaak mee spelen als je wilt.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 1 kwartier voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.
De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Nadat de eerste wedstrijd in een poule is gepeeld zijn de standen ook beschikbaar. Daar kun je dus zien hoe de landen presteren. Maar er is meer! Je kunt ook zien welke plaats je inneemt in de voetbal pool, en via statistieken kun je zien hoe je scoort ten opzichte van andere spelers.

De wedstrijden na de groepsfases zijn nog niet beschikbaar. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bij gokvragen (bv. “in de welke minuut valt het eerste doelpunt?”) krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit, de punten.

Deze optie is voor deze pool niet geactiveerd.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.
Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je extra punten voor juiste uitslag. Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 1 punten bonus).
De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 1 punten extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

punten
juiste toto-uitslag 2
juiste uitslag 5
goalbonus 1
goalverschilbonus 1
bonusvraag per vraag anders

Aan de rechterzijde van het scherm zie je de top 5 van spelers die meespelen voor de pot. Als je de complete stand wilt zien, of als je wilt zien wie er op de eerste plek staat in de voor nop pool, moet je naar de menu optie stand gaan en daar de juiste groep kiezen. Als je bent ingelogd, dan wordt standaard de pool waarvoor je je hebt ingeschreven voor je gekozen.

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kun je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met 2. Je kunt de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wilt, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste toto uitslag;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist de pool organisator hoe de pot wordt verdeeld.

Prijzen

Door de Corona maatregelen zijn de prijzen nog niet bekend, deze worden gedurende het toernooi bekend gemaakt.

Overige zaken

Bij zaken waarin deze regels niet voorzien, beslist de pool organisator.